Vlaams parlementslid Danielle Godderis-T’Jonck zet opleidingscentrum ‘vzw Vrienden der Blinden’ in de bloemen op dag van de blindengeleidehond!

Door Danielle Godderis-T'Jonck op 29 april 2015, over deze onderwerpen: Welzijn, West-Vlaanderen

Na een hartelijk ontvangst van de werknemers en vrijwilligers kregen we informatie over de werking van hun organisatie. Van het opvoeden in pleeggezinnen tot het einde van de training, alles kwam aan bod. Ook was er tijd voor vraagstelling. Ook provincieraadslid Wouter Vanlouwe, die zelf dierenarts is, vervoegde het bezoek. We kregen ook een demonstratie te zien hoe een assistentiehond te werk gaat. ‘Ik vind het prachtig wat deze organisatie doet, ze biedt niet enkel een hond aan! Men geeft de mensen vrijheid, zodat men zelfstandiger in het leven kan staan.’ Zegt Danielle Godderis-T’Jonck. Onze opzet was om deze organisatie in de spotlichten te zetten zodat het brede publiek leert kennis maken met dit opleidingscentrum. Er zijn verschillende manieren waarop de inwoners van onze regio de VZW kunnen steunen. Zo kan men giften geven, eens op bezoek komen of deelnemen aan de spaardopjesactie. Alle hulp is welkom, want in de toekomst zal er gestart worden met de bouw van een nieuwe kennel.

Vrienden der Blinden hield een ludieke actie op de markt in Veurne en in de Zeelaan te Koksijde om hun organisatie aan het volk  voor te stellen.

Voor meer info over Vrienden der Blinden, zie hun website.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is