N-VA Alveringem financiert de defibrillator zelf!

Door Danielle Godderis-T'Jonck op 10 mei 2016, over deze onderwerpen: Alveringem
Alveringem defibrilator

Het bestuur van N-VA Alveringem schenkt tijdens het jaarlijkse Butterblomme tornooi een automatisch externe defibrillator of AED-toestel aan het bestuur van de voetbalvereniging Groot-Alveringem (V.V.G.A.).

De aankoop van het toestel werd door N-VA Alveringem meermaals op de agenda van de gemeenteraad geplaatst maar telkens door de meerderheid weggestemd. En ook een extra gemeenteraad, door de oppostie bijeen geroepen, mocht niet baten. Gemeentebelangen en CD&V bleven bij hun standpunt .

Defibrillator heeft al meermaals nut bewezen

En dus financiert N-VA Alveringem de defibrillator zelf. Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Danielle Godderis-T’Jonck: “De aankoop van het AED-toestel is zeker een verantwoorde keuze. De defibrillator heeft in verschillende gevallen al zijn nut bewezen op plaatsen waar gesport wordt. En ook op het voetbalveld in Alveringenm komen wekelijks kinderen, jongeren en volwassenen sporten. Hun welzijn is belangrijk voor ons!”

Dirk Bossuwe, voorzitter van V.V.G. Alveringem reageert enthousiast: “Als bestuur kunnen wij dit initiatief alleen maar toejuichen. Ieder hulpmiddel om eventueel een mensenleven te redden is natuurlijk belangrijk. Ik denk daarbij eerst en vooral aan de jonge sporters, maar natuurlijk ook aan de supporters die zich soms behoorlijk kunnen opwinden. Wij zijn dan ook ontzettend tevreden met deze schenking.”

Eenvoudig te bedienen toestel

Het draagbaar AED-toestel dient een elektrische schok toe aan het hart bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Bovendien geeft het gesproken instructies waardoor het heel eenvoudig te bedienen is. “De trainers, medewerkers en het bestuur van V.V.G. Alveringem krijgen ook een opleiding van het Vlaamse Kruis om de werking van het apparaat te leren kennen”, zegt N-VA voorzitter Johan Van Belle. “Het onderhoud van de defibrillator is miniem en zal door de voetbalclub zelf gebeuren.”

Kostprijs toestel: 1.148 euro

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is