Minister Weyts sluit gerecycleerd plastic in wegenbouw niet uit!

Door Danielle Godderis-T'Jonck op 28 september 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Danielle stelde een schriftelijke vraag aan minister Ben Weyts over de mogelijkheid om plastic te gebruiken in de wegenbouw.

Een Nederlands bedrijf wil in de toekomst namelijk wegen aanleggen van gerecycleerd plastic. Het project staat nog in zijn kinderschoenen, maar lijkt alvast veelbelovend. Een voordeel zou onder meer een snellere plaatsing zijn in vergelijking met beton en asfalt. Ook zou het effect van weersinvloeden minder groot zijn op een dergelijk wegdek. Op ecologisch vlak zou het gerecycleerd wegdek als grootste voordeel hebben dat er minder vrachtwagens nodig zijn om de werken uit te voeren. Het bedrijf zoekt nu nog investeerders en kandidaten voor het plaatsen en het uitgebreid testen van het nieuwe wegdek. Uit de krant De Morgen blijkt dat de stad Rotterdam zich al heeft aangemeld om aan dit project deel te nemen.

Minister Weyts antwoorde hierop dat hij met interesse wacht op de resultaten van het project en bij goede resultaten bereid is om een proefproject te starten in Vlaanderen. Misschien rijden we binnen enkele jaren wel op gerecycleerd plastic! Wordt vervolgd!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is